MIEKinvorm

Meer rust in 2023 met deze 6 handige tips

Meer rust in 2023 met deze 6 handige tips

Het nieuwe jaar biedt de mogelijkheid om nieuwe gewoontes in je dagelijkse leven te implementeren. Heb je in het afgelopen jaar veel stress gehad en ben je van plan om meer rust in je leven te ervaren? Lees dan verder, want wij hebben onze 6 beste tips voor meer rust in 2023 voor je op een rijtje gezet.

#1 Doelen bepalen

Heb je soms het gevoel dat je als een kip zonder kop door het leven gaat? Dan kan het wijs zijn om eens goed na te denken over wat je doelen zijn. Stel jezelf de vraag waar jij jezelf over 5 jaar ziet.

Zodra je helder hebt waar je heen wilt, probeer in beeld te brengen wat je kan doen om je doel te bereiken. Welke kleine doelen moet je behalen om je dromen waar te maken? 

Maak bijvoorbeeld een groot doel voor elk jaar en deel deze vervolgens op in sub-doelen per maand. Vervolgens kan je deze opdelen in weekdoelen. Zo maak je een groot doel behapbaar en zet je telkens kleine stappen richting je droom.

Tegelijkertijd creëer je op deze wijze meer rust in je leven, omdat je gerichte acties uitvoert.

#2 Durf te dromen

Wanneer jij je doelen in beeld hebt gebracht, is het goed om jezelf regelmatig de vraag te stellen hoe het zou voelen om je doel te bereiken. Probeer dit te visualiseren en écht in je lijf te voelen.

Wanneer je vanuit deze energie door het leven gaat en je taken uitvoert, zal je snel merken dat dit je meer rust in het leven geeft. Een positieve mindset is de sleutel tot een gelukkig en rustig leven.

#3 Taken organiseren

Zit je hoofd ook zo vaak vol met to do’s? Dan kan het wijs zijn om dagelijks je taken te organiseren. Wanneer je telkens met je to do-lijst in je hoofd rond moet lopen, is het bijna onmogelijk om écht te kunnen ontspannen.

Probeer daarom eens om elke ochtend je takenlijst op een rijtje te zetten, zodat je meer rust in je hoofd kan creëeren. 

Bij het maken van je takenlijst is het slim om de taken met de hoogste prioriteit bovenaan op het lijstje te zetten. Deze kunnen namelijk voor veel onrust zorgen wanneer je ze op het einde van de dag niet af hebt.

#4 Wie moet je bellen of appen?

Dankzij het digitale tijdperk krijg je dagelijks talloze mogelijkheden om contact te zoeken met je omgeving. Hoe fijn dit ook is, kan dit voor veel onrust in je leven zorgen. 

Daarom is het slim om elke ochtend een app- of bellijst te maken van de mensen waar je die dag contact mee wilt opnemen. Zo hoef je niet telkens te onthouden dat je die ene vriendin nog voor de lunch wilde appen of iemand succes wilde wensen met een belangrijke afspraak.

#5 Momenten voor jezelf

In al de drukte, to do’s en afspraken is het snel gebeurd om jezelf op de laatste plek te zetten. Self-care belandt daarbij vaak onderaan op je to do-lijst en je gaat naar bed met een ‘lege batterij’.

Zelfzorg is cruciaal om in het dagelijks leven te kunnen functioneren en niet uitgebrand te raken. Probeer daarom eens om elke dag een self-care momentje voor jezelf in te plannen. Je zult zien dat dit al binnen enkele weken voor meer rust in je leven zal zorgen.

#6 Sluit de dag af met dankbaarheid

Een van onze favoriete tips voor meer rust in je leven, is om de dag af te sluiten met dankbaarheid. Hierdoor sta je regelmatig stil bij wat je al hebt bereikt en welke mooie dingen er in je leven zijn.

Velen van ons zijn continu bezig met het behalen van mijlpalen. “Als ik X doe voel ik mij gelukkig”. En dat terwijl het geluk vaak in het hier en nu zit. Door dankbaarheid richt jij je op het nu en kijk je met liefde naar al de prachtige aspecten van je leven.

Actief aan de slag met meer rust in je leven?

Met onze tips zal je zien dat je stap voor stap meer rust in je leven creëert. Als je hier actief mee aan de slag wil gaan, moet je eens onze dagplanner bekijken. 

Onze dagplanner helpt je om je dag productief te plannen. Dagelijks kan jij je taken noteren, je doelen voor de week of maand in beeld brengen en visualiseren hoe het zou zijn om je doelen te bereiken.

Daarnaast is er ruimte voor je app-/bellijst en heb je ruimte voor belangrijke notities. En voor je self-care en dankbaarheid is er ook plek op elke bladzijde. Ideaal, toch?

Je shopt ‘m hier!

Laat een reactie achter: