MIEKinvorm

10 ideeën om je medewerkers in het zonnetje te zetten

10 ideeën om je medewerkers in het zonnetje te zetten

Als werkgever wil je dat je medewerkers gelukkig en gemotiveerd zijn, toch? Daar hoort ook een beetje waardering bij. Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw medewerkers zich gewaardeerd voelen? Met deze 10 ideeën zet jij jouw medewerkers in het zonnetje.

#1 Bedankje

Iedereen vindt het fijn om bedankt te worden voor zijn of haar werk. Schrijf een persoonlijk bedankkaartje of geef zo'n lekkere reep. Laat zien dat je hun werk waardeert.

In onze webwinkel vind je bijvoorbeeld printbare kadootjes om iemand te bedanken. Hiermee kan je je waardering op een fijne maar toch grootse manier uiten.

>> bekijk de kadootjes om iemand te bedanken!

#2 Feedback geven

Feedback is ontzettend belangrijk. Geef jouw medewerkers complimenten en geef aan waarom hun werk zo goed is. Maar bespreek ook wat er beter kan. Op deze manier voelt de medewerker zich gehoord, gewaardeerd en kan hij of zij zich verbeteren.

Als je op een unieke wijze complimenten wil geven:

>> bekijk de complimenten printable.

#3 Vrijheid geven

Geef jouw medewerkers de vrijheid om hun eigen ideeën te ontwikkelen en uit te voeren. Door hen vertrouwen te geven en te laten zien dat je hun creativiteit op prijs stelt, voelen zij zich meer betrokken bij het bedrijf.

#4 Opleidingsbudget

Een opleiding kan de medewerker verder helpen in zijn of haar carrière. Door een opleidingsbudget beschikbaar te stellen, geef je jouw medewerkers de kans zich te ontwikkelen. Een win-win situatie.

#5 Thuiswerkdagen

Thuiswerken is niet meer weg te denken. Geef jouw medewerkers de mogelijkheid om af en toe thuis te werken. Dit kan de balans tussen werk en privé verbeteren.

Als je hun thuiswerkdagen extra leuk wil maken, verras ze eens met een tof stationery pakket. Zoals deze handige, printbare planners.

>> bekijk alle planners.

#6 Borrel

Organiseer een gezellige borrel met jouw medewerkers. Het is een goede manier om te laten zien dat jouw medewerkers waardeert en dat je blij bent met hun harde werk.

#7 Sporten

Als werkgever wil je dat je medewerkers gezond blijven. Misschien kan je sportlessen aanbieden of kan je een samenwerkingsverband opzetten met een lokale sportschool zodat medewerkers hier een voordelig abonnement kunnen afsluiten.

#8 Persoonlijk cadeau

Geef jouw medewerkers een persoonlijk cadeau. Het hoeft niet duur te zijn, maar doordat je de moeite hebt genomen om iets uit te kiezen dat bij de persoon past, zullen zij merken dat je hen waardeert.

Wat denk je van een eigen chocoladewikkel? Ik maak het ontwerp op maat, jij print ze zelf (of laat ze printen). De lekkerste chocoladerepen shoppen, en je hebt een heel lekker, eigen kado.

>> ik wil een chocoladewikkel op maat

#9 Flexibiliteit

Geef jouw medewerkers de mogelijkheid om op flexibele basis te werken. Dit kan betekenen dat ze hun uren kunnen aanpassen aan hun persoonlijke schema of dat ze de mogelijkheid krijgen om parttime te werken.

#10 Wedstrijd

Organiseer een interne wedstrijd tussen jouw medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld een spelletjesavond zijn, met als bonus de winnaar een dagje vrij of een cadeaubon.

Succes!

Het is belangrijk om jouw medewerkers in het zonnetje te zetten. Dit kan op verschillende manieren en hoeft niet te investeren van veel geld en tijd.

Waardering uiten kan al door een simpel bedankbriefje, feedback of het geven van flexibiliteit. Vergeet niet dat jouw medewerkers een onmisbaar deel vormen van jouw bedrijf en laat hen dat ook altijd weten.

>> bekijk de kadootjes om iemand in het zonnetje te zetten!

Laat een reactie achter:

x