MIEKinvorm

Internationale Vrouwendag: 4 creatieve ideeën om de vrouwen in je leven te vieren

Internationale Vrouwendag: 4 creatieve ideeën om de vrouwen in je leven te vieren

8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. In deze blog vertellen we je meer over deze belangrijke dag en delen we 4 toffe en creatieve ideeën om de vrouwen in je leven te vieren. 

Wat is Internationale Vrouwendag?

De Internationale Vrouwendag is een wereldwijde feestdag die jaarlijks op 8 maart wordt gevierd als een centraal punt in de vrouwenrechtenbeweging, waarbij de aandacht wordt gevestigd op kwesties zoals gendergelijkheid, reproductieve rechten en geweld en misbruik tegen vrouwen.

Naast dat er aandacht wordt besteed aan deze belangrijke thema's, vieren we ook hoe ver wij als vrouwen al zijn gekomen in de beweging rondom vrouwenrechten. Als je bedenkt hoe de wereld 60 jaar geleden in elkaar zat en waar we nu staan, zijn we al goed op weg.

4 toffe ideeën voor Internationale Vrouwendag

Ken jij een powervrouw en wil jij haar op 8 maart in het zonnetje zetten? Speciaal voor jou hebben we 4 toffe ideeën op een rij gezet.

#1 Een lekkere verrassing

Liefde gaat door de maag. Daarom is het een superleuk idee om iets lekkers te geven op Internationale Vrouwendag.

Als de ontvanger een echte winelover is, kan je bijvoorbeeld bij de slijterij een goede fles wijn halen. Versier de fles met een van onze supertoffe flessenhangers en doe er een lieve kaart bij met wat mooie woorden. 

Drinkt de ontvanger liever een theetje? Dan kan je haar verrassen met een mooi theepakket. Geef haar een mok met tekst met daarbij een selectie van haar lievelingssmaken thee. En extraleuk: pak de theezakjes in met deze vrolijke printable.

Liever iets eetbaars geven? Verras haar dan met een lekkere chocolade met wikkel. Hier vind je de leukste chocolade wikkels.

 

#2 Organiseer een filmavond

Wil je iets speciaals doen op Internationale Vrouwendag? Organiseer dan een filmavond voor je vriendinnen!

Kies films die mooi bij het thema passen. Hier vind je een lijst met films die je wellicht zou kunnen overwegen:

  • Little Women
  • Coco before Chanel
  • Iron Lady
  • Hidden Figures
  • Parched
  • Wild
  • Erin Brockovich

Al deze films maken belangrijke thema's rondom vrouwenrechten bespreekbaar en passen dus perfect bij 8 maart. 

Pak wat popcorn, een lekkere wijn en verwen je vriendinnen met de beste films voor Internationale Vrouwendag.

#3 Geef de vrouwen in je leven een spotlight

Veel vrouwen in je netwerk zijn met allerlei toffe dingen bezig. Wellicht heeft een van je vriendinnen onlangs een bedrijf gestart dat een extra boost op social media kan gebruiken. Of heeft een van de mama's in je netwerk extra veel ballen in de lucht en een compliment meer dan dik verdiend.

Deel een van hun posts op je eigen social media kanalen en zet er wat lieve woorden bij. Hiermee maak je haar dag gegarandeerd een stuk mooier!

 #4 Verras haar met een kadopakket

Een ander tof idee om de vrouwen in je leven op Internationale Vrouwendag te vieren is om haar te verrassen met een tof kadopakket.

In onze webwinkel vind je talloze kadopakketten voor iedere gelegenheid. Op vrouwendag zijn deze kadopakketten favorieten bij onze klanten:

Ons surprisepakket is altijd een grote favoriet vanwege het verrassingselement. In dit uitgebreide kadopakket ontvang je een chocoladereep met wikkel, verschillende ansichtkaarten, kadokaartjes, stickers & toffe stationery items waar je blij van wordt.

Een ander populair kadoset in onze webshop is het 'Momentje voor jou' chocolade kadoset. Hiermee maak je iedere chocolover helemaal blij. Met deze set ontvang je een chocoladereep van Tony Chocolonely melk met daarbij een wikkel waar de tekst 'Een chocolade momentje voor jou' op staat. Daarnaast zit dit leuk ingepakt in een gondeldoosje samen met een toffe mini-kaart met hart.
> we verzamelden alle leuke kadootjes op deze pagina!

Zoals je kan zien, zijn er talloze manieren om de vrouwen in je leven op 8 maart tijdens de Internationale Vrouwendag te vieren.

Er moet nog veel gebeuren op het vlak van gelijkwaardigheid voor vrouwen en 8 maart is een mooie dag om daar extra aandacht aan te besteden.

Hoe ga jij Internationale Vrouwendag dit jaar vieren?

Laat een reactie achter:

x